kijkje in de keuken: JustCandy

Stout snoepje met een dikke knipoog

Alweer een tijd terug had metman/v de eer om 2 ambitieuze ondernemers te ondersteunen bij de merkstrategie voor het nieuwe snoepmerk dat zij wilden introduceren. Een flinke uitdaging in een overvolle snoepmarkt. Nu ruim een jaar verder is het een feit. Binnenkort vind je het nieuwe snoepmerk JustCandy in de schappen bij de benzinepomp. Een korte schets van het proces dat vooraf ging.

verschillende merkroutes op weg naar heldere identiteit

Na een aantal interactieve sessies kon metman/v steeds scherper definiëren met welke identiteit JustCandy zich in het snoepveld kan onderscheiden. De ideeën van de ondernemers maakten we scherp door ze uit te vergroten in drie verschillende mogelijke merkroutes. We toetsten deze routes aan de eigen visie en identiteit van de ondernemers en de ontwikkelingen om ons heen.

route 1: eyecandy

route 2 give the world some yummie

route 3 de gekozen route

In een wereld met serieuze en heftige uitdagingen en waar we steeds bewuster en verantwoorder zijn, zagen we ruimte voor een stout snoepje voor volwassenen.

Identiteit komt tot leven in een eigen look & feel

Vervolgens bouwden we een rond verhaal waarin het merk JustCandy tot leven komt. Dit merkdocument vormt een kapstok voor de ondernemers in de komende jaren en vormt een bron van inspiratie voor bijvoorbeeld verschillende partners en creatieve bureaus die voor het merk werken.

Giesbers Communicatie uit Velp www.giesbers.nu tekent voor de uiteindelijke vertaalslag in een eigenzinnige look & feel. Van de volledige corporate identity, verpakkingen tot de website die een belangrijke rol zal spelen in de toekomst.

Enjoy your candy moment ;-)

Met de introductie van original jelly beans krijgt Nederland de primeur. Daar zal het echter niet bij blijven. Het merk heeft nog meer heerlijkheden voor ons in petto. Binnenkort kun je het dus zelf proberen. Have fun & enjoy your candy moment ;-)

http://www.justcandy.nl/index.html

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>